Ett kalas för bilfantasten

Många barn älskar bilar och olika fordon från ung ålder. Generellt finns det en viktig person i deras liv som har ett bilintresse som barnet sedan anammat och själv blivit en fan av. När det då bli dags för ett kalas, varför inte fira barnets intresse med ett fordonsinspirerat kalas?

Tårtan

Det här kan göras enkelt: du kan bygga en rudimentär bil eller traktor genom att stapla och karva i glassblock. Eller så går du steget längre och använder sockerpasta för bygga ett fordon som ditt barn älskar. Det som är positivt med sockerpasta är att det inte smälter, är bra på att hålla formen och enkelt att manipulera. Med hjälp av Youtube och lite tid att lära dig, kan du skapa fordon som alla tycker är för fina att ens äta upp!

Dekorationer

Hos Kalaskungen kan köpa allt du behöver för ett kalas utan dess like. De har också en del saker som passar in på ett kalas där bilar, traktorer, lastbilar eller formel 1-bilar ska ligga i fokus. Du kan köpa muggar och papptallrikar med karaktärer från filmen “Bilar”, till exempel. Leta åt servetter som är schackrutiga för att symbolisera målflaggan, använda barnens leksaker för bordsdekorationer.

Underhållning

Efter fikat och tårtan ska barnen så klart få något roligt att göra. Att se på favoritfilmen är ett bra alternativ för ett lugnare kalas. Ett annat alternativ är att åka till matbutiken och fråga om du kan få några kartonger från lagret. Köp hem lite lim, färgat papper, mycket kritor och annat pysselmaterial. Efter fikat kan barnen underhålla sig med att bygga sin egen kartongbil och dekorera den som de vill.