Lastbilsrally

Att rally kan köras med lastbilar är inte känt för alla, men faktum är att det går alldeles utmärkt både med vanliga samt specialtillverkade lastbilar och flera kända rallytävlingar har en lastbilsklass.

2126224-rally-truck

Lastbilar med bra kvalitet klarar både att köra på olika väglag och högre hastigheter, vilket kan leda föraren raka vägen till vinstpallen.

Att ha en lastbil av god kvalitet är viktigt oavsett om du använder den i arbetet eller till tävlingar. Ett företag som är känt för sina kvalitativa produkter och den goda servicen runt om i världen är DAF Sweden. För den som är intresserad av att tävlingsköra tillverkar de även rallylastbilar. Dessa finner du förmodligen inte i den vanliga produktkatalogen, men kontaktar du företaget kan de hjälpa dig hitta en modell.

Dakarrallyt

Dakarrallyt är ett av de mest kända terrängrallyna i världen. Namnet har det fått på grund av att när tävlingarna startade 1978 gick det mellan Paris i Frankrike och Dakar i Senegal. De oroliga förhållandena i Afrika har dock lett till att rallyt sedan 2009 har flyttat till Sydamerika. Det är ett väldigt krävande lopp och det är bara en del av de tävlande som lyckas genomföra det cirka två veckor långa rallyt. Då det körs mycket utanför vanliga vägar är det viktigare med goda orienteringskunskaper och körskicklighet än bara snabbhet.

Förutom bilar, motorcyklar och fyrhjulingar har Dakarrallyt även en lastbilsklass. Lastbilarna delas in i olika klasser. T5 är de servicelastbilar som följer de tävlande under hela tävlingen. De tävlande lastbilarna, T4, är indelade i två klasser. T4.1 är de lastbilar som nästan helt är i originalutförande medan T4.2 är lastbilar som har blivit modifierade. Som lastbil räknas fordon som väger mer än 3 500 kg. Den ryska lastbilstillverkaren Kamaz har länge dominerat Dakarrallyt, men har de senaste åren fått konkurrens av bland annat Mercedes-Benz och DAF. Dakarrallyts officiella hemsida hittar du på dakar.com.