Top Gear

För bilintresserade kan inte serien Top Gear har gått någon förbi. Den prisbelönta, Emmyvinnande serien från England har gått i sitt nuvarande format sedan 2002. 

Showen leds av Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond. De har alla ett djupt bilintresse och har alltid roligt framför kameran.

Charmen med serien är deras samspel med varandra. De gör narr av varandra, sätter varandra i knipa och allt medan de går igenom de stora bilnyheterna. En annan dragningskraft är deras uppdragsprogram då producenterna skickar iväg dem för att utföra ett uppdrag.

Under säsongerna har de rest över hela världen. De har blivit tvungna att köra motorcykel genom Vietnam, korsa afrikanska öknar och rest genom Albanien för att bedöma vilken bil som skulle passa den albanska maffian bäst.

Programmet har också haft flera stora stjärnor. I varje program blir en kändis inbjuden att prova att köra runt deras testbana i en utvald bil. Bilen är ingen sportsmodell utan en bil som programledarna anser vara mycket bil för pengarna. Kändisarna tävlar med varandra genom säsongen med att få den bästa tiden.

Hitintills har man sänt 21 säsonger och varje avsnitt ses av ungefär 350 miljoner tittade världen över.