Världens tre farligaste banor

Motorsport är gastkramande spännande samtidigt som det är nära-döden-upplevelse för många av de tappra förarna som tävlar på de olika racebanorna världen över. Banorna är konstruerade på de mest sällsynta sätt med allt från långa raksträckor till smala och krokiga spår. Det har historiskt visat sig att några banor förblir de mest farliga för förarna. Här följer en listning av vad som skulle kunna vara världens tre farligaste banor inom motorsport.

#3 Paris-Dakar Rallyt

Antal dödsoffer: 45

Sedan 1979 har Paris-Dakar Rallyt körts med start från Paris och mål i Dakar (Senegal). Rallyt bjuder på den tuffaste terrängen förare och kartläsare kan tänka sig. Totalt har Paris-Dakar skördat 45 tävlandes liv samt ett okänt antal åskådare. Detta gör att dödssiffran överstiger ett dödsfall per år, med ett stigande antal de senaste åren. Ett av de mest kända fallen är Pascal Terry som dog på grund av bensinbrist. Efter att tävlingsledningen begått en kommunikationsmiss hittades inte Terry förrän efter tre dagar då det redan för sent. På grund av säkerhetsrisken har loppet sedan förra året förflyttats till Sydamerika.

#2 Nurburguring

Antal dödsfall: 52

Banan Nurburgering ligger i Nordschleife (Tyskland) och går enligt författaren Sir Jackie Stewart under namnet ”The Green Hell”. Sedan tävlingsbanan byggdes på 1920-talet har den tagit livet av 52 förare, varav det senaste mest uppmärksammade fallet var ”racerprinsen” Leo Lowenstein som olyckligt kraschade i sin Aston Martin V8 Vantage i april 2010. I ett berömt lopp 1976 var Formel-1 kungen Niki Lauda nära att dö men lyckades på ett enastående sätt både överleva och komma tillbaka för att tävla redan två månader senare.

#1 Isle of Man TT – Snaefell Mountain

Antal dödsfall: över 240

Den i särklass livsfarligaste racebanan är Isle of Mans Snaefell Mountain. Loppet är motorcykelsportens äldsta med start 1911. Totalt har över 240 förare satt sina liv till under tävling och träning. Ytterligare 14 dödsfall har förorsakats i inofficiella lopp. Det går att förstå varför dödsrisken är hög på Snaefell Moutain; motorcyklarna når nämligen toppfarter på närmare 300 kilometer i timmen längs enkelfiliga privata vägar som knappast är lämpade för tävlingar. Många experter menar att det är makalöst att fler förare inte strukit med under åren.