Volvo

Volvo har ända sedan den första serietillverkade personbilen ÖV4 rullade ut från fabriken 1927 varit Sveriges stolthet, även om det numera egentligen inte är en svensk bil. En Volvo är ett bra val av förstabil. Anledningen till det är att Volvo verkligen gör skäl för sitt namn, det vill säga ”jag rullar” på latin. Volvos bilar är kända för att gå långt och det är därför möjligt att komma över bilar som visserligen har rullat många mil, men som ändå har en motor i bra skick.

Volvo PV 544

Reparera själv

En av alla fördelar med en Volvo är att det är lätt att komma över reservdelar, både begagnade och nya. De äldre modellerna är dessutom ganska lätta att meka med själv. Med hjälp av en reparationshandbok kan du fixa många saker själv och därigenom spara in pengar. Fördelen med reparationshandböckerna till Volvo är att de alltid finns på svenska, vilket inte är fallet med många andra bilmärken. Du kan bland annat beställa dem samt bildelar från Mekanika.se.

Klassiska modeller

Volvo PV 444
PV:n är en Volvomodell som de allra flesta känner till. Bilen tillverkades mellan 1944-1957. Det var den första Volvon som såldes i USA och inspirationen till designen var till stor del hämtad från bland annat Pontiac.

Volvo Amazon
Modellen tillverkades mellan 1956-1970 och var PV:ns efterträdare. Amazonen exporterades dessutom med framgång till flera länder. Den första bilen hade tre växlar och en motor på 60 hästkrafter, medan det år 1970 gick att få den med 118 hästkrafter. Fortfarande finns det en del Amazoner i trafik och för den som kan få tag i en i bra skick är det en kul bil att äga.

För att läsa mer om alla Volvomodeller som har tillverkats kan du klicka här.